Ernst

 
   
   
 
Schubkarper op de rapier  
   

 

Snoek van 95 cm aan de vlokhengel van 2,70m met twee korreltjes mas

 

   

 

 
   

De 2e poging met de swingtip extra heavy bracht wel een een aanbeet van een karper.
En 32 brasems........

 

   
   
   
   

Hoi John,

Mijn nieuwe cobold swingtip extra heavy doet het uitstekend!! Het hogere arbeidsvermogen van deze hengel ten opzichten van de cobold heavy swingtip hengel geeft mij nog beter de mogelijkheid om bijvoorbeeld zeelten nabij en tussen de waterlelies te dirigeren langs een door mij gekozen pad, dat leidt naar mijn schepnet. Naast de twee zeelten, waarvan ik een foto heb toegevoegd, bestond de vangst voornamelijk uit brasem.Mooie donkere exemplaren van boven de 50 cm. Een enkele blankvoorn en ruisvoorn zag ook een smakelijke hap in mijn 6 mm boilies. Regelmatig werd de door mij met behulp van grondvoer verzamelde vis bezocht door roofvis, die met forse kolken vergezeld van vluchtende voorns zijn aanwezigheid kenbaar maakte. De blank waarop mijn swingtip extra heavy is
gebouwd in ogenschouw genomen, biedt zeker de mogelijkheid om bij een herhaling hiervan de voerkorf tijdelijk te wisselen voor een plug!

Helaas geen karper weten te haken. Dat doe ik vast een volgende keer!

   

Beste John,
 
Met mijn nieuwe hengel, een nieuw pennetje en een ouder molentje nam ik plaats aan de oever van het kanaal. Een paar balletjes POM-wit en drie handen zachte mais werden aan het water toevertrouwd met als doel een grote Brasem te lokken. Het eerste vrachtschip passeerde. Mijn schoenen bleven maar net droog. Het werd een komen en gaan van forse drijvende metalen bakken, die mij de indruk gaven, dat mijn voerplekje gestaag richting Almere verdween. Regelmatig bijvoeren en hoop houden. Mijn pennetje zwierde over de golven van links naar rechts en stond, zonder dat een vis hier verantwoordelijk voor was, meer onder water, dan gedeeltelijk boven water, zoals wenselijk is. Plots werd het topdeel van mijn nieuwe Brasemhengel naar beneden getrokken.
Ik hief de hengel en had gezien de curve, die daardoor ontstond, zowaar een Brasem gehaakt. Nee, de 60 cm bleek zij niet te halen, maar als eerste en enige Brasem aan mijn nieuwe hengel deze dag, poseerde zij met haar volle 54 cm(zie bijlage) trots voor mijn camera. Komend weekend naar iets rustiger vaarwater. Dat vind mijn nieuwe hengel vast ook een goed idee. Wie weet, gaat het dan wel gebeuren.  
 

Groeten van Ernst, een tevreden eigenaar van een prachtige Brasemhengel.

Brasem 54 cm aan de brasemhengel

 
   
 
   
Zeelt 55 cm aan de brasemhengel